Massage

Massage

Massage til velvære & skader

Massage løsner muskelspændinger og giver ro samt lindring.

ikon med massage

Hvad hjælper massage på?

Massage kan hjælpe dig på rigtig mange måder. Er stressniveauet højt eller musklerne spændt, kan massage være en god behandling til følgende problemer:

 • Hovedpine
 • Stivhed
 • Muskelsmerter
 • Ledsmerter
 • Nedsat bevægelighed
 • Træthed
 • Stress
 • Spørgsmål til Sundhed med Mening

  Hvordan virker det?

  De spændte muskler løsnes gennem massage, hvor varme og øget blodgennemstrømning hjælper kroppen til at slappe af.
  Det er vigtigt at understrege, at en massagebehandling ikke kan stå alene ifht. længerevarende problematikker. Her vil det være nødvendigt at benytte sig af fysioterapi. 
  Blodgennemstrømningen, som øges ved massage, er kroppens eget sundhedssystem, da det transporterer ilt, hormoner og signalstoffer, som kan hjælpe et smertefuldt område. Blodet fungerer også som en skraldemand; under massagen bliver affaldsstoffer ført fra musklerne ud i blodbanen, hvor det transporteres til nyren for senere at blive udskilt.

  Hjælp Sundhed med Mening

  Undgå hovedpine

  Massagen er med til at ”vække” receptorer i huden, der sender signal til hjernen omkring musklernes tilstand og kroppens holdning. Der er dog en risiko for at disse receptorer med tiden kan blive passive og ignoreret. Dette sker, hvis man ofte befinder sig i den samme stilling. Specielt kontoransatte vil kunne opleve dette. De vil ofte mærke spændinger og smerter i nakke og skulder, når de bliver trykket i området. Dog mærkes det ikke altid i dagligdagen, da kroppen ignorerer disse symptomer, fordi de har stået på så længe. 

  Det er vigtigt at få taget hånd om generne. Med tiden kan de udvikle kraftig hovedpine, sovende fornemmelser i armene, nedsat energiniveau, dårlig holdning og rygproblemer.

  Massage har også en psykisk effekt. Hjernen vil udskille hormonstoffer, som virker beroligende og smertelindrende og kan derved bidrage til, at man bliver afslappet. Hjernen udsender også signalstoffer, som virker stressreducerende, hvilket betyder, at man efterfølgende vil føle sig mere veltilpas og have et større overskud.

  Knæ smerter

  Bevægelse er nøgleordet

  Det, man selv kan gøre, er at bevæge sig. Det gælder både at skifte arbejdsstilling ofte, men også om generel bevægelse. Det kan være sport og træningsaktiviteter, hvor kroppen bliver bevæget igennem, men også en ganske almindelig gåtur med sving i armene vil have en god effekt.

  Er man aktiv i fritiden, kender man sikkert også til ømheden et par dage efter træningen. Her vil massage også have en god effekt, da massage hjælper til en hurtigere restitution af trætte muskler. Massage vil  hjælpe til mere smidige muskler og sener, hvilket vil forbedre præstationen.


  Vil du vide mere?

  Vi har udgivet blogindlæg om massage, hvad der sker i kroppen, og hvilken effekt massage har. Hvis du har lyst til at vide mere om de ting, så kan du klikke ind på vores blog og læse mere. 

  vores ydelser