Akupunktur Aarhus

Akupunktur benyttes til at reducere smerter, fremme heling og mindske muskelspændinger.
Book tid ved en fysioterapeut for at få akupunktur.

Vi tilbyder også...

Hvordan virker akupunktur?​

Fysioterapeuten vil ud fra dine gener placere nålene lokalt i musklen for at øge blodgennemstrømningen i området. Nålene påvirker også hjernen til at udskille signalstoffer, som smertelindrer og løsner muskelspændinger. Det er sådan akupunktur fungerer.

Dette hjælper akupunktur dig med:

  • Muskelspændinger løsnes og blodkar udvides, hvilket sender kroppens helende stoffer til området.
  • Behandlingen går ind på rygmarvsniveau og blokerer smertereceptorer, så du vil opnå smertelindring.
  • Din krop udløser sine egne smertestillende hormoner, hvilket forstærker smertelindringen.

Behandling mod muskelspændinger

Her på klinikken i Aarhus, Åbyhøj tilbyder vi professionel akupunktur. Vi benytter akupunktur, da det giver os mulighed for at påvirke muskulaturen netop der, hvor muskelspændingerne er størst. Gennem akupunktur kan vi igangsætte og fremme kroppens egen helende egenskaber og skabe naturlig smertelindring.

Gør akupunktur ondt?​

Når akupunkturnålene sættes i opleves og føles det forskelligt for alle. De fleste fortæller om en summende og prikkende fornemmelse, hvilket er tegn på en positiv reaktion fra kroppen. Andre oplever varme lokalt i kroppen, forøget energiniveau eller en lettende fornemmelse – alt sammen helt naturlige reaktioner udløst af kroppens hormonsystem. Nålene er væsentlig mindre end dem, man kender fra lægen eller sygehuset. Det betyder, at man næsten ikke kan mærke dem. Behandlingen skal være smertefri og afslappende.

Fysioterapeut behandler mand med akupunktur
Fysioterapeut behandler mand med akupunktur

Vil du vide mere om akupunktur?

Vi har udgivet blogindlæg om blandt andet akupunkturens virkning. Hvis du har lyst til at vide mere om behandlingsformen, så kan du klikke ind på vores blog og læse mere. 

Er akupunktur farligt?

Nej, det er ikke farligt. Desværre hører man fra tid til anden historier om folk, som har pådraget sig skader ved behandlingsformen. Det er vigtigt at påpege, at disse tilfælde udelukkende skyldes, at de grundlæggende sikkerhedsregler ikke overholdes. Hos Sundhed med Mening mener vi, at denne form for behandling kræver en grundig og kvalitetssikret uddannelse. Derfor er vores fysioterapeuter uddannet med certifikat fra Dansk Selskab for Akupunktur i Fysioterapi.

Vestlig eller kinesisk akupunktur?

Der findes overordnet to slags akupunkturformer. Den mere vestlige tilgang bygger på evidens, hvilket vil sige, at man igennem forskning har sikret sig, at behandlingsformen har den ønskede effekt. Med denne form bliver nålen placeret lokalt i musklen på det område, man ønsker at behandle. I klinikken benytter vi os udelukkende af denne tilgang, da den er i tråd med den evidensbaserede praksis, vi som fysioterapeuter arbejder ud fra.

Vores ydelser

Ikon fysioterapi

FYSIOTERAPI

Ikon fysioterapi
Fysioterapeuter er specialister i kroppen. Vi kan hjælpe dig, hvis du har smerter og søger vejledning og god behandling. Akupunktur, manuel behandling og træning er blot nogle redskaber som vi benytter. Fysioterapeutisk behandling vil tage udgangspunkt i dit problem, din situation og dine mål.

MASSAGE

Vi har samlet et hold af fysioterapeutisk dygtige massører. Det betyder, at du kan få effektiv massage, som lindrer og løsner muskler såvel som en fantastisk velværemassage.

Ikon af træning

Genoptræning

Ikon af træning

Du kan lave genoptræning med en dygtig fysioterapeut i klinikken i Aarhus, Åbyhøj. Genoptræning efter en sportsskade og genoptræning, som er blevet anbefalet af lægen eller genoptræning med en genoptræningsplan fra sygehuset.

Vores kundeudtalelser

Trine Tarlev
Læs mere
God behandling Jeg er i et igangværende forløb mod spændingshovedpine, og kan allerede se positiv fremgang. Personalet er kompetent og behageligt, med kommunikation i øjenhøjde.
Rune Rasmussen
Læs mere
Super god og hurtig behandling
Henrik Ravn
Læs mere
Hos Sundhed med Mening er du gode hænder. Super god og kyndig behandling, seriøs vejledning og støtte hos Simon. Mine bedste anbefalinger for et godt og trygt forløb.
Hélio Pontes
Læs mere
Meget professionel service. De har styr på kundernes krop 🙂
Tidligere
Næste

Ofte stillede spørgsmål

En fysioterapeut kan hjælpe med problemer, der relatere sig til det man kalder det muskuloskeletale system. Det er problemer der har med muskler, knogler, ledbånd, sener og nerver at gøre. Når man har gener i kroppen, som ikke skyldes en sygdom man skal på hospitalet for, kan det i mange tilfælde være relevant at tale med en fysioterapeut.

En fysioterapeut starter altid med at diagnosticere årsagen til problemet. Årsagen findes gennem en grundig undersøgelse og udregning. Undersøgelsen begynder med en anamnese, som er en sygehistorie. Her fortæller man fysioterapeuten, hvor man har ondt, i hvor lang tid, i hvilke situationer man er begrænset og meget mere. På baggrund af anamnesen undersøger fysioterapeuten hvor i kroppen generne kan komme fra. På baggrund af anamnesen og undersøgelsen kan fysioterapeuten lave en udredning, som indeholder en behandlingsplan. Behandlingsplanen indeholde den nødvendige behandling samt en vurdering af, hvornår problemet forventes at være løst. En fysioterapeutisk behandling kan indeholde mange ting, alt efter problematikken. Der kan være fokus på hverdagsvaner, styrketræning eller omlægning af aktivitet, hvis fysioterapeuten skal behandle muskler kan der bruges massageakupunktur, ledmobiliseringsteknikker.

En fysioterapeut kan behandle mange ting. Noget af det en fysioterapeut bruger mest tid på er at behandle smerter i kroppen. Smerterne kan skyldes mange forskellige ting, og det er derfor vigtigt at en fysioterapeut finder frem til årsagen til smerterne, så de kan behandles bedst muligt. En fysioterapeut kan også hjælpe med optræning og genoptræning før og efter en operation samt rådgive omkring fysisk aktivitet og hvordan man passer på sig selv og sin krop hele livet.

Det er desværre ikke gratis at gå til en fysioterapeut, som det er når man bestiller tid ved lægen. Prisen kan varierer mellem klinikkerne, hvor tiden sammen med fysioterapeuten også kan varierer. Nogle steder er prisen mindre, og du har kortere tid med fysioterapeuten, andre steder er prisen højere, og du har bedre tid men fysioterapeuten og fysioterapeuten kan også have bedre tid til at forberede sig til dit besøg. – Ekstraordinært tilbyder Sundhed med Mening GRATIS undersøgelse, som kunne være noget for dig. Læs mere her

Nej, det er ikke nødvendigt at have en henvisning for at komme til en fysioterapeut. Hvis man føler sig syg og utilpas, er det en god idé at tage til lægen, men har man det generelt godt, men har ondt et sted i kroppen, kan man uden et lægebesøg bestille tid til en fysioterapeut.

Åbningstider

Vi har gratis parkering

Mandag - Torsdag:
8.00 - 18.00
Fredag:
8.00 - 15.00

Søren Frichs Vej 68, 8230 Åbyhøj