Ikon fysioterapi

Hovedpine

Hovedpine ikon

Stort set alle mennesker kender til det at have hovedpine.
Men for mange optræder hovedpinen alt for ofte.

Hovedpine skal skyldes flere forskellige ting bl.a. stress, smerter og muskelspændinger fra nakken.
Med specifikke ændringer i hverdagen kan både hovedpinen og muskelspændingerne reduceres.

Vi tilbyder også...

Har du ofte hovedpine

Hovedpine inddeles i primær og sekundære hovedpindeformer.
Migræne og Spændingshovedpine er de hyppigste primære former mens MOH (medicin overforbrugshovedpine) og posttraumatisk hovedpine efter et slag mod hovedet er de hyppigste sekundære former. Det er vigtigt at få undersøgt din hovedpine, så du får den korrekte behandling.

Hovedpine ikon

Fysioterapi og hovedpine?

Fysioterapi kan i flere tilfælde hjælpe med at reducere intensitet og hyppigheden af hovedpine. Som fysioterapeuter arbejder vi meget med kropsholdning og ergonomi, som kan påvirke hovedpine. Vi har fokus på fysisk aktivitet, stress og gode vaner, der kan reducere hovedpine, samt behandling af nakkens led og muskler som også kan have relation til hovedpine. 
Udredning af hovedpine foregår primært hos praktiserende læge og neurolog, hvorfor det tværfagligt samarbejde er vigtig. 

Typer af hovedpine

Hovedpinens placering kan være forskellig alt efter, hvilken type hovedpine du har. Hovedpine i panden kan være spændingshovedpine, hovedpine i baghovedet kan være Cervikogen hovedpine, pulserende hovedpine i tindingen og kan være migræne. Du kan også opleve kvalme og svimmelhed ifm. hovedpine og lyd og lysfølsomhed. Årsagen til din hovedpine afhænger af, hvilken type hovepine du har. Nogle typer kender man årsagen og andre gør man ikke. Man kan have konstant hovedpine i flere dage, og hovedpine i forskellige intensiteter. Alt dette bruges til at udrede, hvilken hovedpineform du har. Det er desværre ikke ualmindeligt, at man kan have blandingshovedpine, så der er flere hovedpine typer, der kan skiftes om at være tydelig.

Træning af øvre ryg
Fysioterapeut laver skulderundersøgelse på mand

Generel træning og Sportsskader

En stor del af fysioterapi er træning og genoptræning efter sportsskader.
Mange nakkesmerter, rygsmerter og hovedpine kommer fra en for stillesiddende hverdag. Fysioterapeuterne i Aarhus kan vejlede dig omkring gode vaner og træning, der kan lindre nakkesmerter, rygsmerter og hovedpine, samt hjælpe dig tilbage til din sport efter en sportsskade.

Vores ydelser

Ikon fysioterapi

FYSIOTERAPI

Ikon fysioterapi
Fysioterapeuter er specialister i kroppen. Vi kan hjælpe dig, hvis du har smerter og søger vejledning og god behandling. Akupunktur, manuel behandling og træning er blot nogle redskaber som vi benytter. Fysioterapeutisk behandling vil tage udgangspunkt i dit problem, din situation og dine mål.

MASSAGE

Vi har samlet et hold af fysioterapeutisk dygtige massører. Det betyder, at du kan få effektiv massage, som lindrer og løsner muskler såvel som en fantastisk velværemassage.

Ikon af træning

Genoptræning

Ikon af træning

Du kan lave genoptræning med en dygtig fysioterapeut i klinikken i Aarhus, Åbyhøj. Genoptræning efter en sportsskade og genoptræning, som er blevet anbefalet af lægen eller genoptræning med en genoptræningsplan fra sygehuset.

Vores kundeudtalelser

David Torndal
Læs mere
Utrolig pædagogisk. Utrolig grundig. Utrolig dygtig fys. Virkelig god værdi for pengene, selv for en studerende på SU, er det 100 gange pengene værd. Jeg kom til Sundhed med Mening med en overbelastning i venstre skulder som følge af træning. Efter et genoptræningsprogram med en tre-fases progression er min skulder stærkere end nogensinde før. Fandens dygtig fys.
Marianne Hansen
Læs mere
Meget kompetent behandling meget pædagogisk formidling
Jesper Knudsen
Læs mere
Meget professionelt og en rigtig god tilgang til mig og mine udfordringer. Meget lyttende, forstående og gode refleksioner og råd og vejledning samt træning.
Andre Wang Hansen
Læs mere
Meget fin velkomst og præsentation af klinikkens mange gode faciliteter, og efterfølgende stærk empatisk undersøgelse/diagnose med rigtig gode forslag til øvelser.
Tidligere
Næste

Ofte stillede spørgsmål

En fysioterapeut kan hjælpe med problemer, der relatere sig til det man kalder det muskuloskeletale system. Det er problemer der har med muskler, knogler, ledbånd, sener og nerver at gøre. Når man har gener i kroppen, som ikke skyldes en sygdom man skal på hospitalet for, kan det i mange tilfælde være relevant at tale med en fysioterapeut.

En fysioterapeut starter altid med at diagnosticere årsagen til problemet. Årsagen findes gennem en grundig undersøgelse og udregning. Undersøgelsen begynder med en anamnese, som er en sygehistorie. Her fortæller man fysioterapeuten, hvor man har ondt, i hvor lang tid, i hvilke situationer man er begrænset og meget mere. På baggrund af anamnesen undersøger fysioterapeuten hvor i kroppen generne kan komme fra. På baggrund af anamnesen og undersøgelsen kan fysioterapeuten lave en udredning, som indeholder en behandlingsplan. Behandlingsplanen indeholde den nødvendige behandling samt en vurdering af, hvornår problemet forventes at være løst. En fysioterapeutisk behandling kan indeholde mange ting, alt efter problematikken. Der kan være fokus på hverdagsvaner, styrketræning eller omlægning af aktivitet, hvis fysioterapeuten skal behandle muskler kan der bruges massageakupunktur, ledmobiliseringsteknikker.

En fysioterapeut kan behandle mange ting. Noget af det en fysioterapeut bruger mest tid på er at behandle smerter i kroppen. Smerterne kan skyldes mange forskellige ting, og det er derfor vigtigt at en fysioterapeut finder frem til årsagen til smerterne, så de kan behandles bedst muligt. En fysioterapeut kan også hjælpe med optræning og genoptræning før og efter en operation samt rådgive omkring fysisk aktivitet og hvordan man passer på sig selv og sin krop hele livet.

Det er desværre ikke gratis at gå til en fysioterapeut, som det er når man bestiller tid ved lægen. Prisen kan varierer mellem klinikkerne, hvor tiden sammen med fysioterapeuten også kan varierer. Nogle steder er prisen mindre, og du har kortere tid med fysioterapeuten, andre steder er prisen højere, og du har bedre tid men fysioterapeuten og fysioterapeuten kan også have bedre tid til at forberede sig til dit besøg. – Ekstraordinært tilbyder Sundhed med Mening GRATIS undersøgelse, som kunne være noget for dig. Læs mere her

Nej, det er ikke nødvendigt at have en henvisning for at komme til en fysioterapeut. Hvis man føler sig syg og utilpas, er det en god idé at tage til lægen, men har man det generelt godt, men har ondt et sted i kroppen, kan man uden et lægebesøg bestille tid til en fysioterapeut.

Åbningstider

Vi har gratis parkering

Mandag - Torsdag:
8.00 - 18.00
Fredag:
8.00 - 15.00

Søren Frichs Vej 68, 8230 Åbyhøj