Har du ondt i nakken?

  • Hvad er der galt?
  • Hvad kan du selv gøre?
  • Hvad kan en fysioterapeut gøre?
  • Hvor lang tid kan det tage at få det godt igen?

Ondt i nakken

Nakkesmerter kan skyldes nakkeskader, forkert holdning, muskelstivhed  og meget mere.

En grundig undersøgelse er altafgørende for at finde den korrekte behandling.

GRATIS FYSIOTERAPEUTISK UNDERSØGELSE

Vi tilbyder alle en gratis fysioterapeutisk undersøgelse hos en af vores professionelle fysioterapeuter i vores klinik i Aarhus. Her har du mulighed for at få undersøgelse, som bl.a. vil bestå af en samtale og test af bevægelser samt forskellige dybdegående fysioterapeutiske undersøgelser – alt sammen helt gratis.

Vil du vide mere om nakkesmerter?

Så længe som klinikken har eksisteret har vi beskæftiget os med at hjælpe personer med at komme af med smerter i nakken og hovedet. Nakkesmerter kan opleves så generende for nogle at de har problemer med at koncentrere sig på jobbet eller få en ordentlig nattesøvn. Om du er helt sikker på at vi kan hjælpe dig af med smerter i nakken eller måske er i tvivl, kan vi altid tage en indledende undersøgelse for at identificere problemet og finde frem til løsningen.

Selvom vi behandler nakkesmerter på klinikken deler vi meget gerne ud af vores viden omkring dette emne. Så hvis du ønsker at blive klogere på smerter i dette område har vi skrevet en del indlæg der omhandler dette. Du kan læse mere om: hold i nakken og hovedpine ved at klikke på ordene i teksten. Hvis du hellere vil have en snak om det, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Videre behandling af din nakke

Når vi ved, hvad der er galt, kan vi informere dig om, hvad du selv skal gøre for at få det bedre. Vi kan fortælle om, hvordan et behandlingsforløb vil se ud, hvilken fysioterapeutisk behandling vi vurderer er relevant og hvor mange gange, du skal forvente at komme til klinikken i Aarhus, Åbyhøj.

Ofte stillede spørgsmål

En fysioterapeut kan hjælpe med problemer, der relatere sig til det man kalder det muskuloskeletale system. Det er problemer der har med muskler, knogler, ledbånd, sener og nerver at gøre. Når man har gener i kroppen, som ikke skyldes en sygdom man skal på hospitalet for, kan det i mange tilfælde være relevant at tale med en fysioterapeut.

En fysioterapeut starter altid med at diagnosticere årsagen til problemet. Årsagen findes gennem en grundig undersøgelse og udregning. Undersøgelsen begynder med en anamnese, som er en sygehistorie. Her fortæller man fysioterapeuten, hvor man har ondt, i hvor lang tid, i hvilke situationer man er begrænset og meget mere. På baggrund af anamnesen undersøger fysioterapeuten hvor i kroppen generne kan komme fra. På baggrund af anamnesen og undersøgelsen kan fysioterapeuten lave en udredning, som indeholder en behandlingsplan. Behandlingsplanen indeholde den nødvendige behandling samt en vurdering af, hvornår problemet forventes at være løst. En fysioterapeutisk behandling kan indeholde mange ting, alt efter problematikken. Der kan være fokus på hverdagsvaner, styrketræning eller omlægning af aktivitet, hvis fysioterapeuten skal behandle muskler kan der bruges massageakupunktur, ledmobiliseringsteknikker.

En fysioterapeut kan behandle mange ting. Noget af det en fysioterapeut bruger mest tid på er at behandle smerter i kroppen. Smerterne kan skyldes mange forskellige ting, og det er derfor vigtigt at en fysioterapeut finder frem til årsagen til smerterne, så de kan behandles bedst muligt. En fysioterapeut kan også hjælpe med optræning og genoptræning før og efter en operation samt rådgive omkring fysisk aktivitet og hvordan man passer på sig selv og sin krop hele livet.

Det er desværre ikke gratis at gå til en fysioterapeut, som det er når man bestiller tid ved lægen. Prisen kan varierer mellem klinikkerne, hvor tiden sammen med fysioterapeuten også kan varierer. Nogle steder er prisen mindre, og du har kortere tid med fysioterapeuten, andre steder er prisen højere, og du har bedre tid men fysioterapeuten og fysioterapeuten kan også have bedre tid til at forberede sig til dit besøg. – Ekstraordinært tilbyder Sundhed med Mening GRATIS undersøgelse, som kunne være noget for dig. Læs mere her

Nej, det er ikke nødvendigt at have en henvisning for at komme til en fysioterapeut. Hvis man føler sig syg og utilpas, er det en god idé at tage til lægen, men har man det generelt godt, men har ondt et sted i kroppen, kan man uden et lægebesøg bestille tid til en fysioterapeut.

Åbningstider

Vi har gratis parkering

Mandag - Torsdag:
8.00 - 18.00
Fredag:
8.00 - 15.00

Søren Frichs Vej 68, 8230 Åbyhøj