Achillessenebetændelse

Forfatter: 

Træningspause

Achillessenebetændelse også kaldt Achilles tendinopati er emnet for dette blogindlæg. Det er en problemstilling vi ser ofte i vores fysioterapi klinik i Aarhus. Det er  en meget typisk overbelastningsskade, som kan være rigtig svær at komme over. Derfor giver vi her noget information og nogle gode råd til skaden.

Achillessenebetændelse er en overbelastningsskade

Kinesio tape på lægmuskel

Achillessenebetændelse er en overbelastningsskade, som typisk rammer løbere.
Achillessenen er en stor og stærk sene, som binder store muskler i læggen sammen med foden. Bliver den overbelastet, oplever du i begyndelsen smerte ved længere løbeture, men stille og roligt skal der mindre til, før smerten mærkes. Du kan begynde at opleve, at senen er øm, hævet og spændt særligt om morgenen. Det er i begyndelsen muligt at varme senen op, så det ikke gør ondt efter du har løbet lidt, men smerten vil komme igen når du er blevet kold.

Behandlingen af achillessenebetændelse kræver tålmodighed

Achilles tendinopati er en overbelastningsskade man bør have tålmodighed med. Forbedringen sker langsomt ved korrekt behandling, men forværring sker desværre hurtigt ved øget overbelastning. Derfor er det vigtigt, at du får behandling og rådgivning af kompetent fagpersonale, der løbende kan overvåge din skade og forbedringen af den.

  1. Første del af behandlingen handler om at reducere smerte.
  2. Anden del af behandlingen handler om at øge styrken og tolerancen i muskler og achillessenen
  3. Tredje del af behandling handler om træningsmodificering, så du stille og rolig kan komme tilbage til løb uden at overbelaste din krop.
hælspore

Øvelser til achillessenebetændelse

Som sagt er det nødvendigt, at øvelserne til behandling af achillessenebetændelse udføres meget nøjsomt og korrekt. De kan godt udføres uden hjælp af professionelle, men hvis du er bare en lille smule usikker, er det en god idé at henvende dig til en fysioterapeut.

Du kan se vores video, for at få inspiration til nogle gode øvelser.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os på mail, hvis du har spørgsmål!


Se alle indlæg

Indholdsfortegnelse

Achillessenebetændelse
Forfatter
For mig er det vigtigt, at de mennesker jeg snakker med forstår, hvorfor de har fået ondt. Jeg har nok en tendens til at blive for nørdet, men jeg tror på, at forstår man årsagen bag smerterne giver vejen ud også bedre mening.