Achillessenebetændelse

Træningspause

Achillessenebetændelse også kaldt Achilles tendinopati er emnet for dette blogindlæg. Det er  en meget typisk overbelastningsskade, som kan være rigtig svær at komme over. Derfor giver vi her noget information og nogle gode råd til skaden. Har du brug for behandling, kan du altid booke en tid hos os eller få en gratis undersøgelse af din skade.

Achillessenebetændelse er en typisk overbelastningsskade for løbereachillessenebetændelse illustration

Achillessenebetændelse er en overbelastningsskade, som typisk rammer løbere.
Achillessenen er en stor og stærk sene, som binder store muskler i læggen sammen med foden. Bliver den overbelastet, oplever du i begyndelsen smerte ved længere løbeture, men stille og roligt skal der mindre til, før smerten mærkes.

Behandlingen kræver tålmodighed

Achilles tendinopati er en overbelastningsskade man bør have tålmodighed med. Forbedringen sker langsomt ved korrekt behandling, men forværring sker desværre hurtigt ved øget overbelastning. Derfor er det vigtigt, at du får behandling og rådgivning af kompetent fagpersonale, der løbende kan overvåge din skade og forbedringen af den.

  1. Første del af behandlingen handler om at reducere smerte.
  2. Anden del af behandlingen handler om at øge styrken og tolerancen i muskler og achillessenen
  3. Tredje del af behandling handler om træningsmodificering, så du stille og rolig kan komme tilbage til løb uden at overbelaste din krop.

Øvelser til achillessenebetændelse

Som sagt er det nødvendigt, at øvelserne til behandling af achillessenebetændelse udføres meget nøjsomt og korrekt. De kan godt udføres uden hjælp af professionelle, men hvis du er bare en lille smule usikker, er det en god idé at henvende dig til en fysioterapeut. Jeg anbefaler, at du benytter dig af vores tilbud om en gratis fysioterapeutiske undersøgelse, for at blive afklaret og påbegynde et korrekt genoptræningsforløb.

Du kan se vores video, for at få inspiration til nogle gode øvelser.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os på mail, hvis du har spørgsmål!

Fysioterapeut Benjamin Ringgaard ejer af Sundhed med Mening

Forfatter


Ejer af Sundhed Med Mening, din Fysioterapeut i Aarhus
   

blogindlæg

Læs andre lignende blogindlæg


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0