
Undrer du dig over, hvad fysioterapi er, hvordan en behandling foregår, og hvem en fysioterapeut kan hjælpe? Disse spørgsmål bliver besvaret i dette blogindlæg.
En fysioterapeut arbejder for at holde mennesker i bevægelse eller i hvert fald muliggøre bevægelse. Et uddrag af en definition af fysioterapi lyder:
En fysioterapeutisk undersøgelse.
Den fysioterapeutiske undersøgelse består af anamnese, undersøgelse og specifikke tests. De specifikke tests har til formål at finde frem til, hvad problemet skyldes, og hvorfor det er opstået.
Anamnese er ”sygehistorien”, hvor problemet bliver præsenteret for fysioterapeuten. Fysioterapeuten vil efterfølgende spørge ind til relevante emner, såsom smerte, bevægebegrænsninger, indvirkning på dagligdagslivet og lignende.
Den fysioterapeutiske behandling
På baggrund af anamnese og undersøgelse kan behandlingen påbegyndes. En fysioterapeut har mange redskaber, som kan inddrages i en behandling; manuel udspænding af muskler, massage, øvelser, træning, ledmobilisering, ledmanipulationer, akupunktur mm.
En vigtig del af behandlingen er ligeledes at aktivitetsmodulere, dvs. finde ud af, hvad der skal gøres mere af, og hvad der skal gøre mindre af, for at problemet ikke fortætter, men kan behandles. Det er også typisk for en behandling, at fysioterapeuten identificerer, hvordan problemet gennem hjemmeøvelser kan behandles.
Det typiske forløb
Anamnese og undersøgelse
- Information om skadesårsag, fremmende og forværrende faktorer
Behandling
- Fysioterapeutisk behandling, hvor der også arbejdes hjemme med relevante fokusområder
Afslutning
- Information om forebyggende tiltag så problemet ikke kommer igen.

Hvem kan en fysioterapeut hjælpe
En fysioterapeut kan hjælpe mange mennesker i forskellige situationer. Der er fysioterapeuter på sygehusene, lokalcentrene, genoptræningsenhederne og i klinikkerne. Generelt arbejder fysioterapeuter for at hjælpe mennesker af med smerter og gener i kroppen, hvad enten problemerne er pga. sportsskade, sygdom, operation, inaktivitet og meget mere.
Er du i tvivl om en fysioterapeut kan hjælpe dig, er du altid velkommen til at benytte vores Gratis undersøgelse eller kontakte os på:

Forfatter
Fysioterapeut Benjamin Landkildehus Ringgaard
Ejer af Sundhed Med Mening, din Fysioterapeut i Aarhus
blogindlæg
Læs andre lignende blogindlæg

Springerknæ
Dette blogindlæg om springerknæ passer ind i vores tema, hvor vi gennemgår nogle af de typiske overbelastningsskader, som vi ser

Hvorfor gør det ondt i ryggen, når jeg sidder ned i lang tid?
Vi er som mennesker ikke skabt til at sidde stille i mange timer, vi er skabt til at bevæge os

Achillessenebetændelse
Achillessenebetændelse også kaldt Achilles tendinopati er emnet for dette blogindlæg. Det er en meget typisk overbelastningsskade, som kan være rigtig svær